עוגת גבינה

עוגת גבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דליה נוסבוים

דרג:
עוגת גבינה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 100 גרם (חצי מכל) שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 3 כפות גדושות (40 גרם) קורנפלור
  • 3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
  • חמאה לשימון התבנית
  • לציפוי השמנת
  • 400 גרם (2 מכלים) שמנת חמוצה
  • 6 כפות סוכר
  • לציפוי
  • שמנת מתוקה
  • תותים
  • שוקולד מריר מומס

אופן הכנה:


העוגה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
2. מערבבים את החלמונים, סוכר הווניל והשמנת החמוצה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקורנפלור: בכל פעם מוסיפים רק חלק ממנו, מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת – ורק אז מוסיפים עוד. חשוב שלבסוף תתקבל תערובת חלקה וללא גושים.
4. מקציפים יחד את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
5. מקפלים כשליש מקצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, עם שני השלישים הנותרים.
6. יוצקים את התערובת לתבנית.
7. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים (אדי המים ימנעו עלייה מהירה מדי של העוגה, שעלולה לסדוק אותה).
8. אופים כ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25 דקות.
9. מערבבים את מרכיבי ציפוי השמנת. יוצקים על העוגה מיד לאחר שיצאה מהתנור, ואופים 10 דקות נוספות.
10. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
11. להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת.
12. למרוח על העוגה בצורה אחידה.
13. להזליף שוקולד מריר מומס.
14. לקשט בתותים.

דרג: