עוגת גבינה

עוגת גבינה אוורירית עם נגיעות הדרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 400 גרם קמח
  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 80 גרם קמח
  • 40 גרם סוכר
  • 5 חלמונים
  • 200 מ"ל חלב
  • גרידת לימון וגרידת תפוז
  • 25 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • תמצית וניל
  • 5 חלבונים
  • 140 גרם סוכר

אופן הכנה:

1. אופן הכנת התחתית:
מערבבים את הקמח, אבקת השקדים והסוכר, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות ומשפשפים בין כפות הידיים עד ליצירת פתיתי בצק (או לחילופין מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד ליצירת פתיתי בצק).
2. אופים את פתיתי הבצק עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
3. מהדקים את הפירורים האפויים בשכבה אחידה לתחתית תבנית.
4. אופן הכנת העוגה:
במטרפה ידנית מערבבים את הגבינה הלבנה, הקמח ו-80 גרם סוכר.
5. מוסיפים את החלב, את החלמונים, גרידות ההדרים, הווניל והאינסטנט וממשיכים לערבב קלות לחיבור הומוגני.
6. מקציפים את החלבון עם 140 גרם סוכר בהדרגה למרנג רך.
7. מקפלים את קצף החלבון לתערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות תוך השוואת מרקמים.
8. שופכים את תערובת הגבינה לתוך התבנית. אופים בחום של 190 מעלות כ-10 דקות.
9. מוציאים את העוגה מהתנור, מורידים את החום ל-170 מעלות ומעבירים קצה סכין סביב העוגה בדופן הפנימי של התבנית על מנת לאפשר יציאת קיטור. מחזירים לתנור להמשך אפייה עוד 50 דקות.
העוגה עולה כ-1/3 מעל התבנית. לאחר הוצאתה מהתנור היא תרד חזרה לגובה תבנית, אך לא יותר מזה.
10. מקררים את העוגה היטב לפני הכנסתה למקרר ורצוי לאכול אותה ביום למחרת.
דרג: