עוגת גבינה

עוגה טעימה עם הפתעה

מאת: אתי פרחי

דרג:
עוגת גבינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית עגולה בקוטר של 30 ס"מ 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם סוכר לקרמל
  • 330 מ"ל חלב מרוכז
  • 300 מ"ל חלב רגיל
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 גר' גבינת ריקוטה טרייה מתקתקה
  • 4 ביצים
  • לתחתית:
  • 150 גר סוכר
  • 3 ביצים
  • 90 גר קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. בתבנית עגולה בקוטר של 30 ס"מ, משמנים את הדפנות, ובתחתית מכינים קרמל מ-100 גרם סוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר את החלב המרוכז, השמנת, החלב הרגיל והביצים.
3. מערבבים עד שיהיה קרם חלק ואחיד.
4. שופכים את התערובת על שכבת הקרמל.
5. מערבבים את תערובת התחתית: מערבבים ומקציפים היטב את הביצים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח והשמרים.
את התערובת שופכים על שכבת הגבינה שבתבנית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך כשעה על תבנית עם מים.
6. כשהעוגה מתקררת, הופכים את התבנית על צלחת שטוחה (כלומר, שכבת הקרמל תהיה למעלה).
דרג: