עוגת גבינה

עוגת גבינה חלומית לשבועות או לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה
עד 40 דקות

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת בישקוטים
  • 750 גרם גבינה
  • 25 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 שמנת חמוצה - אפשר 9%
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה.
2. מפוררים לאבקה את הבישקוטים במגמיקס ומפזרים בתבנית 26 עגולה מרופדת בנייר אפיה.
3. מקציפים היטב 4 חלבונים עם הסוכר (טיפ: מזלפים פנימה לפני התחלת ההקצפה כמה טיפות מים וקורט מלח). מעבירים לצלחת.
4. באותה הקערה מקציפים היטב חמאה סוכר וניל ו-2 חלמונים.
5. מוסיפים בהדרגה אינסטנט פודינג וניל למעט 2 כפות שמניחים בקערה נפרדת.
6. מוסיפים גבינה תוך ערבוב ידני ואת הקצף בתנועות קיפול.
7. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות מכניסים את העוגה כשמתחת תבנית עם מים. אופים בערך 30 דקות עד שהעוגה מעט מתייצבת.
8. מערבבים את השמנת עם הסוכר והאינסטנט.
9. מוציאים את העוגה ובעזרת סכין חדה קטנה מפרידים רק את שולי העוגה מהתבנית (למניעת נפילה אח"כ), מורחים בעדינות את השמנת ומחזירים לתנור ל-10 דקות לאפייה.
10. מכבים את התנור אך משאירים להצטנן בתנור סגור.
11. רצוי לקרר את העוגה כ-24 שעות.

דרג: