עוגת גבינה

עוגה מדהימה וטעימה לא לדלג על שום שלב

מאת: נתי נהוראי

דרג:
עוגת גבינה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 700 גר' גבינה לבנה לשומרים עד 3% .רצוי 9%
  • 1 שמנת חמוצה
  • 6/5 ביצים תלוי בגודל הביצה.
  • כוס וחצי סוכר
  • גרדת לימון
  • 4 כפות קורנפלור גדושות
  • 3 כפות אינסטנט וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מניחים בקערה את הגבינה, השמנת, חצי כוס סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, גרדת לימון והצהובים של הביצים,
מערבבים טוב.
2. מקציפים את החלבונים וכוס סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף לבן ויפה. מוסיפים את התערובת הראשונה כף כף להקצפה בצורה איטית.
3. מחממים את התנור 180 מעלות כשתבנית של מים מתחת לתבנית האפייה - כלומר ממלאים תבנית מים של התנור ומניחים את תבנית העוגה ממש בתוך המים לא תבנית קפיצית..
זמן האפיה מרגע שנכנסה לתנור שעה בדיוק 10 דקות ראשונות על 180 עד 200 מעלות ואחר כך להוריד לאפיה של עוגה רגילה 140 מעלות 120 תלוי בתנור. לאחר האפיה מחכים 10 דקות ולהוציא מהתנור.
4. לחגיגיות אפשר מוספים שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל + כוס חלבץ מכינים את הקצף. שמים אוכמניות שכבה ראשונה ומעל את הקצף. 
את העוגה מכינים ללא תחתית .  ליצירת תחתית (מי שרוצה) יש לשים פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית.
דרג: