עוגת גבינה - שוקולד ואגוזים - ללא אפיה

עוגה חצופה ומושחתת שלא דורשת דקה של אפיה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה - שוקולד ואגוזים -  ללא אפיה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: תבנית 23x33 ס״מ - 25 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גר' ביסקוויטים
  • 150 גר' אגוזים שבורים גס
  • פודינג וניל
  • 250 גר' שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת חמוצה
  • 750 גר' גבינה לבנה 5%
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 4 כפות ליקר שוקולד או גרנד מרניה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
לתחתית
1. מרפדים את התבנית בשתי שכבות, אחת על השנייה ביסקויטים צמודים אחד לשני.
2. מטפטפים על הביסקוויטים מעט ליקר.
3. מפזרים מעל אגוזים גרוסים גס.
למילוי
1. מקציפים בקערה שמנת מתוקה, פודינג וניל  ו-4 כפות אבקת סוכר.
2. מוסיפים חלב.
3. מוסיפים שמנת חמוצה ואת הגבינה.
4. מערבלים היטב על מנת שלא יווצרו גושים.
5. מורחים עם מרית חצי מכמות המילוי.
6. מסדרים שכבת ביסקויטים אחת מעל המילוי.
7. מורחים את החצי השני של המילוי על שיכבת הביסקויטים השנייה.
8. מכניסים את העוגה למקפיא ל - 10 דק'.
לציפוי
1. מכניסים לקערת זכוכית 200 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות, 2 כפות ליקר שוקולד ורבע כוס חלב.
2. ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל למשך כדקה וחצי ומערבבים את התערובת עד להמסה מלאה.
4. שופכים את השוקולד על העוגה - עם מרית מבטיחים שיהיה פיזור אחיד. 
6. מוסיפים מעט אגוזים קצוצים, מכסים בנייר כסף ומכניסים ללילה למקרר.
הערות
1. ניתן לחלק את העוגה ל-3 שכבות בסקויט +מילוי,
2.ניתן לחלק את העוגה ל-3 חלקים ולמרוח ציפוי שונה על כל חלק: סירופ מייפל חם עם אגוזים או שקדים פרוסים מעל,
או 5 כפות ריבת אוכמניות מדוללת במים ומחוממת במיקרוגל למשך דקה יחד עם פירות יער טריים, ועוד.  
דרג: