עוגת גבינה - פירורים

עוגת גבינה פירורים קלאסית שהאורחים אוהבים במיוחד

מאת: רות פוזדירקה

דרג:
עוגת גבינה - פירורים
עד 40 דקות \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10-15 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 חלמונים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקיות סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:

  • יש לערבב את מרכיבי הבצק, לבצק חלק.
  • לתוך תבנית יש לשטח את רוב הבצק לתחתית העוגה. את יתרת הבצק יש לשטח על נייר אפיה.
  • לאפות 180 מעלות את תחתית העוגה ואת הבצק שעל נייר האפיה,
  • כ-20 דקות עד להזהבה יפה. לאחר האפיה יש לצנן מעט את התחתית.
  • בקערה יש לערבב את הגבינה עם הסוכר והוניל.
  • יש להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיפה לקערת הגבינה ולערבב קלות לתערובת אחידה וחלקה. לאחר שהתחתית הצטננה מעט, יש להוסיף את תערובת הגבינה והשמנת.
  • את הבצק שנאפה על נייר האפיה יש לפורר עם הידיים ולפזר באופן שווה מעל שכבת הגבינה.
  • לכסות עם ניילון נצמד את העוגה ולשמור בקירור.

  • דרג: