עוגת גבינה, תפוחים, קרמל ופקאן

עוגה חגיגית מושקעת עם שלל טעמים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה, תפוחים, קרמל ופקאן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרמל:
  • 120 גר' חמאה תנובה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • לקלתית:
  • 250 גר' ביסקוויטים טחונים דק לפירורים
  • 120 גר' חמאת תנובה מומסת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
  • למלית התפוחים:
  • 75 גר' חמאת תנובה
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 5-6 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • למלית הגבינה:
  • 450 גר' גבינת שמנת (נפוליאון) בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • לציפוי:
  • 375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה השף הלבן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • מעט אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת הקרמל - במחבת כבדה מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב את החמאה, השמנת והסוכר. מנמיכים את האש ללהבה בינונית וממשיכים לבשל במשך כ-8 דקות. מערבבים מידי פעם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. שומרים בקירור.
2. להכנת הבסיס - בקערה מערבבים יחד את פירורי הביסקוויטים, הקינמון והחמאה המומסת לתערובת פירורית. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, גם בבסיס וגם בדפנות. מעבירים למקפיא למשך 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים את הקלתית הישר מהמקפיא למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
3. להכנת מלית התפוחים - במחבת כבדה ממסים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והקינמון. מבשלים כדקה עד לבעבוע. מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב לציפוי אחיד של כל התפוחים. מבשלים על להבה בינונית במשך כ – 15-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים כמעט לחלוטין. מצננים.
4. להכנת מלית הגבינה - מגבירים את טמפרטורת התנור ל – 170 מעלות. בקערת המיקסר מערבלים במשך כדקה את הגבינה (זכרו להוציא אותה מראש מהמקרר על מנת שתגיע לטמפ' החדר!) עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הוניל, ואת הביצים בזו אחר זו. לאחר כל הוספה מערבלים היטב עד להטמעה. מערבלים הכל יחד עוד כשתי דקות נוספות.
5. להרכבה - על גבי הקלתית יוצקים כ – 1/2-3/4 כוס מהקרמל (אם הקרמל התקשה ניתן לחמם אותו קלות במיקרוגל או על גבי להבה). מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הקצוצים, מפזרים בשכבה אחידה את מלית התפוחים ולבסוף יוצקים מעל את מלית הגבינה. אופים במשך כ-40 דקות עד להתייצבות של מלית הגבינה. המלית צריכה להזהיב קלות בלבד.
6. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך הלילה. למחרת מסירים בעדינות את מסגרת הקפיץ ואת נייר האפייה. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה. מורחים בשכבה אחידה על גבי העוגה (ניתן להשתמש בשק זילוף ולעטר בכוכבים או ב"נשיקות" של קצפת). מפזרים מעל מעט אגוזי פקאן קצוצים ומגישים.

דרג: