עוגת גבינה תחתית שוקולד

עוגת גבינה תחתית שוקולד

מאת: אלירן א

דרג:
עוגת גבינה תחתית שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס העוגה:
  • 200 גרם פתי בר .
  • 100 גרם חמאה רכה.
  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • מעט תמצית שקדים
  • למלית הגבינה:
  • 600 גרם גבינת 5%.
  • 2 שמנת חמוצה
  • כוס סוכר (220 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 סוכר וניל
  • מעט רום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
לבסיס:
1.טוחנים את בפתי בר במעבד מזון ומוספים את השוקולד מריר חמאה רכה, מעט תמצית שקדים ומים.
2.מערבבים ויוצרים כמו קרם אחיד,מעברים אותם לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ומכניסים לתנור ל5 דקות.

למלית הגבינה:
1.מקצפים במתרפה ידנית את ביצים עם הסוכר, וסוכר וניל, מעט תמצית וניל עד לתערובת מעט אוורירית ומוספים את הגבינה ואת השמנת מערבבים היטב
2.מעברים לתבנית עם הבסיס, מכנסים לתנור ואופים כ45 דקות עד שהיא יציבה בצדדים ובאמצע מעט רכה.
3.נותנים לה להתקרר מעט בתנור כ 10 דקות ואחר כך פותחים את התנור מעט לעוד 10 דקות. ומעברים למקפיא לשעה וחצי שתתייצב.

הכנת הקצפת:
1.מקצפים במיקסר כוס חלב מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד לקבלת קצפת יציבה.
2.מורחים על העוגה ומעבירים למקפיא ל20 דקות.
3.אחר כך למקרר ל10 דקות
4.מומלץ להגיש את העוגה קרה. אפשר לפזר מלמעלה מעט תותים עם רוטב שוקולד.

דרג: