עוגת גבינה שיש

עוגת גבינה מרהיבה ובה עורקי מלית שוקולד ושמנת, מנה מרשימה לארוחת חג שבועות

מאת: יסמין וקנין

דרג:
עוגת גבינה שיש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת פירורי ביסקוויטים חומים
  • 850 גר' גבינה לבנה תנובה
  • 100 גר' חמאה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח מנופה
  • 3 חפיסות שוקולד חלב
  • מעט שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם פירורי הביסקוויטים ומהדקים על התבנית.
2. מקציפים את החלבונים, עם היווצרות הקצף, מוסיפים את הסוכר עד קבלת קצב יציב ולא קשה.
3. שמים בקערה אחרת את הגבינה, קמח והביצים ומערבבים טוב.
4. מקבלים את תערובת הקצף לתערובת הגבינה ומקפלים.
5. לוקחים מעט מתערובת שהתקבלה ומערבבים עם 2 חפיסות השוקולד שהמסנו על סיר עם מים.
6. שמים מהתערובת הלבנה על משטח הביסקוויטים ומטפטפים מתערובת החומה ומעבירים עם סכין פסים וכן הלאה לבן ואז חום עד שנגמרת כמות שתי התערובות.
7. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ולהניח בתחתית התנור תבנית עם מים.
8. אופים את העוגה למשך 45 דקות עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש. משאירים את העוגה להתקרר בתנור כבוי כשעה ולאחר מכן מוציאים לקירור בטמפרטורת החדר
10. כשהעוגה מצטננת שופכים עליה את השוקולד עם השמנת המתוקה ומורחים.
דרג: