עוגת גבינה שחיתות במילוי פחזניות קפה

עוגת גבינה קרה על בסיס ביסקוויטים קרמל, עליהם פחזניות קפה בציפוי גנאש שוקולד לבן, עליהם גבינת שמנת וגבינה לבנה, ומעל הכל לוטוס

מאת: עינב שגיא

דרג:
עוגת גבינה שחיתות במילוי פחזניות קפה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 שמנת מתוקה השף הלבן חלבית
  • 2 חמאה של תנובה
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל
  • 2 שוקולד לבן
  • 2 גבינת שמנת נפוליאון 25%
  • 2 גבינה לבנה תנובה
  • 1 מקל וניל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • 1 קופסה לוטוס
  • 4 ביצים
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מרסקים חבילת ביסקוויטים. במקביל ממיסים חבילת חמאה ושופכים על הביסקוויטים, ניתן להוסיף כף לוטוס לביסקווטים, משטחים את העיסה על תבנית בקוטר 26 ס"מ ומכניסים למקפיא.
2. מכינים פחזניות קפה - על האש ממיסים 100 גרם חמאה, 2 כפות סוכר, טיפה מלח וכוס אחת של מים עם קפה נמס בפנים. כאשר הכל נמס מוסיפים בבת אחת כוס קפה ומערבבים מהר עם כף עץ. אחר כך שמים את העיסה במיקסר ומערבבים עד שיתקרר, ולאט לאט מוספים 4 ביצים. מעבירים את העיסה לשקית זילוף ויוצרים פחזניות, מכניסים לתנור ב-200 מעלות למשך 15 דקות - לא פותחים, מוציאים כשישחים.
3. מכינים קצפת למילוי הפחזניות - מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב ו-2 כפות סוכר וכף נס קפה. ממלאים את הפחזניות.
3. שמים את הפחזניות על פירורי הביסקווטים, על העוגה, ובמקביל ממיסים 2 שוקולד לבן עם חצי שמנת מתוקה, שופכים את הגנאש על הפחזניות ומכניסים למקרר להתגבשות.
4. במיקסר מקציפים 2 שמנת מתוקה, חבילת אינסטנט פודינג וחבילת אבקת סוכר, מוסיפים את הגבינות שמנת והגבינה הרגילה וגרגירי מקל וניל וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את העיסה של הגבינה על הפחזניות ומשטחים היטב, מכניסים למקרר להתגבשות.
5. ממיסים קופסת לוטוס במיקרו ושופכים אותה על העוגה.
 
דרג: