עוגת גבינה שוקלד

למי שאוהב שוקולד והרבה

מאת: שושי וקנין

דרג:
עוגת גבינה שוקלד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150ג' חמאה
  • חצי צנצת נוטלה
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס קמח תופח
  • רבע כוס אבקת קקאו משובח
  • לשכבת הגבינה:
  • 250 ג' גבינת שמנת
  • 3 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • חצי הצנצנת הנותרת של הנוטלה
  • לציפוי :
  • 100מל שמנת מתוקה
  • 100 ג' שוקולד 70% מריר
  • כף דבש

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מע'.
שכבה ראשונה:
2. מערבבים היטב את החמאה המומסת עם הנוטלה הביצים והסוכר, מוסיפים את הקמח והקקאו ויוצקים לתבנית. מניחים בצד.
שכבת הגבינה:
3. מערבבים את הגבינה הסוכר הביצים והנוטלה לעיסה אחידה, יוצקים על הבצק ולאפות כ-50 דקות. מקררים היטב.
ציפוי:
4. ממיסים את השוקלד עם השמנת המתוקה והדבש אפשר גם במיקרו בזהירות כל 30 שניות להפסיק מערבבים או על אש נמוכה.
יוצקים על העוגה קרה.
דרג: