עוגת גבינה-שוקולד

עוגת גבינה בצבעי שחור לבן ובציפוי שוקולד, נהדרת לארוחת שבועות ולכל אירוע חגיגי

מאת: טלי קמחי

דרג:
עוגת גבינה-שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1 חב' ביסקוויטים שוקולד
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כוס שוקולד מריר מגורד או שבבי שוקולד צ'יפס
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. טוחנים את הביסקוויטים בממחה, מוסיפים את החמאה ואת הלימון ומערבבים היטב. מרפדים תבנית אפייה קוטר 26 סמ' בתערובת הביסקוויטים ושומרים בצד.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף.
3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם השמנת, הקונפלור, הפודינג והחלמונים לתערובת חלקה ומקפלים אותה בעדינות את קציפת החלבונים. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לקפל בעדינות עד שכל התערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בחום של 200 מעלות כ-5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים שעה. מצננים את העוגה בתנור (מניחים מגבת מגולגלת בין דלת התנור לדפנותיו).
5. הכנת ציפוי- ממיסים את השוקולד (בקערה מעל סיר מים רותחים), על להבה נמוכה ומצננים. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה שכבה דקה של ציפוי, מקררים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה.

דרג: