עוגת גבינה, שוקולד רום וצימוקים

עוגת גבינה מושקעת

מאת: מיכל ספר

דרג:
עוגת גבינה, שוקולד רום וצימוקים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית אפייה 26 ס"מ / 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית:
  • 200 גרם עוגיות שיבולת שועל או פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • מלית:
  • 750 גרם גבינת תנובה ללא מלח 5%
  • 100 גרם סוכר
  • גביע שמנת חמוצה 15%
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם ממרח שוקולד נוטלה
  • 3 ביצים L
  • 70 גרם צימוקים
  • 1/3 כוס רום
  • לציפוי:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30 גרם גלוקוזה (להשיג בכל חנות אפייה ואם אין אז אפשר להשתמש בסירופ תירס)
  • 20 גרם סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 30 גרם חמאה

אופן הכנה:

הכנה
1. בסיר קטן לשים צימוקים ורום. מרתיחים למשך 5 דקות. מצננים היטב מהנוזלים ושמים בצד.
2. טוחנים את העוגיות/פתי בר ואבקת הקקאו. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים היטב בתבנית אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10-15 דקות או עד שהתחתית זהובה. מוציאים ומצננים.
3. במיקסר עם מטרפת בלון לשים גבינה וסוכר ולהקציף במהירות הכי נמוכה. להקציף עד שהסוכר מתערבב היטב בבלילה. להוסיף תוך כדי הקצפה לפי הסדר הבא (כאשר בין כל מוצר למוצר יש להבליע אותו היטב בבלילה): שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, ממרח השוקולד.
4. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה רק כאשר הביצה הקודמת נבלעה לחלוטין.
5. מפזרים על תחתית העוגה את הצימוקים (ללא הנוזלים כמובן!). שופכים את הבלילה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, שבתחתיתו מונחת קערה חסינת חום עם מים רותחים. אופים בין 60-75 דקות עד שהמלית מתייצבת אך רוטטת במרכזה.
6. מוציאים את העוגה ולהניח לה להצטנן כשעתיים לפני הציפוי.
7. הכנת הציפוי: בסיר קטן שמים את שמנת המתוקה, גלוקוזה או סירופ תירס, סוכר. לבשל עד לבעבוע קל. להוסיף את השוקולד והחמאה 8. מערבבים עד שהמסה מלאה של השוקולד והחמאה. להחזיר מהאש ומיד לשפוך על העוגה למעלה.
9. עוטפים היטב בניילון נצמד ולשים במקרר לפחות 8 שעות, אבל רצוי למשך כל הלילה.
10. אפשר במקום ממרח שוקולד נוטלה להמס 200 שוקולד מריר ולהגדיל את כמות הסוכר ל-150 גרם.
דרג: