עוגת גבינה שוקולד נוטלה +ליקר פרנג'ליקו

עוגת גבינה שוקולד נוטלה +ליקר פרנג'ליקו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שירן סבג

דרג:
עוגת גבינה שוקולד נוטלה +ליקר פרנג'ליקו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 0.33 כוס + כף נוטלה (כ- 120 גרם)
  • 75 גרם חמאה
  • לשכבת גבינה ונוטלה:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 מ"ל (1גביע) שמנת חמוצה 15%
  • 0.5 כוס חלב מרוכז (כ-200 גרם)
  • 2 ביצים
  • 0.66 כוס נוטלה
  • 1 כף ליקר פרנג'ליקו
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • למוס הגבינה:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 0.25 כוס סוכר
  • 0.25 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפיות ליקר פרנג'ליקו
  • לציפוי גנאש שוקולד ונוטלה:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 0.25 כוס נוטלה
  • 0.25 כפית מלח
  • 2 כפות ליקר פרנג'ליקו או אמרטו (אם אין - אז ברנדי)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
2. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים דקים. ממיסים את השוקולד, הנוטלה והחמאה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד והנוטלה לפירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. משטחים את עיסת פירורי הביסקוויטים והשוקולד בתבנית המשומנת, ומהדקים היטב. שומרים במקפיא עד לסיום הכנת שכבת הגבינה.
3. מכינים שכבת גבינה ונוטלה: מכניסים לקערת מערבל את הגבינה, השמנת החמוצה, החלב המרוכז, הנוטלה והביצים ומערבלים (בוו גיטרה) לבלילה אחידה. מפזרים את אבקת האינסטנט פודינג מעל הבלילה באופן שווה, ומערבבים את האבקה עד שהיא נטמעת היטב בבלילה. מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית.
4. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים - על מנת שיקנו לחות במהלך אפיית העוגה. אופים את העוגה למשך כ- 50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מעט בצדדים (אם כי היא עדיין אמורה לרטוט מעד במרכז). מניחים לעוגה להצטנן לחום החדר. אחר שהעוגה הצטננה - מתחילים בהכנת שכבת מוס הגבינה.
5. מכינים מוס גבינה: מקציפים יחדיו את הגבינה, השמנת המתוקה, הסוכר, הליקר ואבקת הפודינג - לקבלת קציפה אחידה ויציבה. מורחים את שכבת מוס הגבינה על העוגה המצוננת, ומכניסים למקרר/לפריזר לחצי שעה- שעה להתייצבות.
6. מכינים ציפוי גנאש: בסיר קטן מניחים יחד את השוקולד, הנוטלה, השמנת המתוקה והמלח, ומבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד - עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מניחים לגנאש להצטנן לחום החדרבמשך כ- 10דקות. מוזגים את גנאש השוקולד בזהירות על העוגה - לציפוי מושלם.
7. מקררים את העוגה (כשהיא מכוסה היטב) עד למחרת היום. לפני ההגשה - מקשטים את העוגה עם סוכריות שוקולד.
דרג: