עוגת גבינה שוקולד לבן עם גנאש קפה

עוגת שוקולד רב שכבתית מהודרת ומפנקת

מאת: שני שלום

דרג:
עוגת גבינה שוקולד לבן עם גנאש קפה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ·לבסיס:
  • 2 כוסות פירורי ביסקוויטים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • למוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 1/2 כוס חלב חם
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן
  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • לגנאש קפה:
  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם שוקולד מריר
  • כפית שטוחה קפה משובח

אופן הכנה:

הכנת הבסיס:
1. מניחים שקף בתוך תבנית או רינג בקוטר 24-22 ס"מ. מערבבים היטב את כל חומרי הבסיס ושוטחים בתחתית התבנית.

הכנת מוס הגבינה:
1.ממסים שוקולד לבן ומוסיפים לו את החלב החם. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
2. לחוד מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ועם האינסטנט פודינג, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.
3. יוצקים את מוס הגבינה מעל הבסיס ומקפיאים ל-3 שעות.

הכנת הגנאש:
1. ממיסים יחד את 2 סוגי השוקולד. מחממים את השמנת המתוקה יחד עם גרגירי הקפה.
2. מאחדים את השמנת עם השוקולד המומס.
3. מוציאים את התבנית מהפריזר, מחכים כמה דקות ויוצקים מעל את הגנאש. מקפיאים לשעה נוספת, משחררים מהתבנית ומסירים את השקף.
העוגה נשמרת במקפיא. מומלץ להעביר אותה למקרר כ-4-3 שעות לפני ההגשה.

דרג: