עוגת גבינה שוקולד לבן וסילאן

עוגת גבינה שוקולד לבן וסילאן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה שוקולד לבן וסילאן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות \תבנית אפיה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית העוגה :
  • 150 גרם עוגיות כשרות לפסח טחונות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • לשכבה עליונה :
  • 5 ביצים
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 2 כפות סוכר
  • 150 גרם שוקולד לבן של כרמית
  • 0.25 כוס שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • לעיטור העוגה : 2 כפות סילאן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
תחתית העוגה :  1.מערבבים פרורי עוגיות עם חמאה מומסת ושקדים לתערובת אחידה, 2.משטחים בתבנית בינונית. שומרים במקפיא.
שכבה עליונה : 1.ממיסים שוקולד עם שמנת מתוקה במיקרו ומצננים.
2.בקערה טורפים ביצים עם סוכר וגבינות לתערובת אחידה
3.מוסיפים את השוקולד המומס ובוחשים היטב.
4.מוזגים התערובת על השכבה התחתונה ואופים בחום של 140 מעלות כשעה וחצי. רצוי להניח תבנית עם מים בתחתית התנור כדי שהעוגה תהיה לחה. יש לצנן העוגה היטב.
5. לאחר שהתקררה מזליפים בעזרת כף מן הסילאן בצורת קורי עכביש לאורך ולרוחב העוגה
6.מכניסים העוגה למקרר למס' שעות עד להתייצבות.

דרג: