עוגת גבינה שוקולד לבן ומקופלת

עוגת גבינה חלומית עם שוקולד לבן, שברי שוקולד וציפוי מרנג.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורן נג׳ר \

צילום: אורן נג׳ר \

עיצוב: אורן נג׳ר

דרג:
עוגת גבינה שוקולד לבן ומקופלת
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס העוגה:
  • 200 גרם פירורי פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 4 יחידות מקופלת
  • מצרכים והכנת המלית גבינה:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 225 גרם גבינת שמנת 16% נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד לבן
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 6-8 יחידות מקופלת למרנג
  • 2 חלבונים
  • 160 גרם סוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים את החמאה המומסת בפירורי העוגיות. חותכים את המקופלת ומערבבים עם העוגיות. משטחים את התערובת בתבנית עגולה - גודל 24.
2. מערבבים בקערה את הגבינות עם אבקת האינסטנט פודינג.
3. ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 75 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים את השוקולד לתערובת הגבינות עד למרקם חלק
4. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה
5. מקפלים את הקצפת לגבינות ומוסיפים חתיכות קטנות של מקופלת. יוצקים הכל על בסיס העוגיות ומקפיאים כשלוש שעות
הכנת המרנג:
1. מחממים בקערה חסינת חום את הסוכר והחלבונים יחד על בן מארי עד לטמפרטורה של 60 מעלות או עד שהתערובת מעט חמימה והסוכר נמס.
2. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ -8 דקות.
3. מזלפים מעל העוגה ושורפים כמה שניות בברנר.
דרג: