עוגת גבינה שוקולד לבן ולבנדר עם דובדבנים ותותים מיובשים

עוגת גבינה ופירות אדומים, מושקעת וטעימה במיוחד

מאת: יום טוב לוי

דרג:
עוגת גבינה שוקולד לבן ולבנדר עם דובדבנים ותותים מיובשים
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10-12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ליטר שמנת
  • 1 ק"ג גבינה לבנה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 3 דפי ג'לטין כשר
  • 50 מ"ל חלב
  • חופן לבנדר
  • דובדבנים טריים
  • פקאן מסוכר
  • תותים מיובשים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח
  • 1 כף פרלין (מחית אגוזי לוז)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לתחתית:
מערבבים במיקסר קמח, חמאה, סוכר ומחית פרלין עד לקבלת מרקם אחיד וגושי.
2. אופים על מגש אפיה עם נייר אפיה על חום של 160 מעלות כ-20-30 דקות, עד לקבלת מרקם יבש. שטחים בתבנית של עוגה ושומרים  בקירור.
3. לבסיס העוגה:
את השמנת והלבנדר משרים ביחד במקרר למשך כשעה (עדיפות 3 ימים מראש).
4. את החלב מחממים ולאחר מכן מוסיפים את הג'לטין ומקררים ל-60 מעלות.
5. את השוקולד ממיסים ושומרים מומס בטמפ' החדר.
6. טורפים את השמנת והסוכר (בהדרגה) לאחר סינון למרקם של קצף חזק, ומתחילים לקפל את השמנת ביחד עם הגבינה הלבנה, ולבסוף מוסיפים את הג'לטין והשוקולד המומס.
7. שופכים מעל הבצק האפוי ושומרים בקירור כ-4 שעות לפחות.
8. לציפוי:
את הדובדבנים מחממים בסיר עם 100 גרם סוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים כ-5 דקות, מורידים מהאש, מקררים ומוסיפים את התותים המיובשים.
9. שופכים מעל העוגה ומקשטים בפקאן מסוכר והמון אבקת סוכר.

דרג: