עוגת גבינה, שוקולד וריבת חלב

עוגת גבינה שוקולד וריבת חלב - לא תפסיקו לאכול

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת גבינה, שוקולד וריבת חלב
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק לפירורים
  • 1/3 כוס (50 גרם) אגוזים (לא משנה איזה סוג)
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף סוכר חום כהה
  • למלית:
  • 1 צנצנת (450 גרם) ריבת חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף ריבת חלב (מהצנצנת של המלית)
  • פירורי ביסקוויטים/ריבת חלב/שוקולד לבן לקישוט

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1.מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, גם בבסיס וגם בדפנות כך שהנייר יעלה אל מעל לדפנות התבנית (יאפשר לחלץ את העוגה בקלות).
2. בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים לתערובת לחה.
3. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס.
4. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.

אופן הכנת המלית:

1. מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה).
2. יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד (משאירים כף גדושה של ריבת חלב לציפוי).
3. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
4. מערבבים את סוכר הוניל עם השמנת החמוצה במיקסר (עם בלון הקצפה) ומוסיפים את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות.
5. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית.
6. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה 1 בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. לבסוף מוסיפים את תמצית הוניל.
7. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.
8. אופים כ-55 דקות עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת.
9. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה. (אפשר להקפיא כשעה ולהוציא לציפוי, העיקר שהעוגה תהיה קרה לגמרי).

אופן הכנת הציפוי:

1. מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד כך שהשמנת תכסה את כולו.
2. מוסיפים את ריבת החלב, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
3. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה) ומחזירים לצינון לכמה דקות.
4. מקשטים: פסים של שוקולד לבן, ריבת חלב, פירורי ביסקוויטים וכו'
5. מקררים לפחות 4 שעות. 

דרג: