עוגת גבינה שוקולד בהשראת מתכון של קרין גורן

מאת: מלינה סואט \

מקור מתכון: קרין גורן

דרג:
עוגת גבינה שוקולד בהשראת מתכון של קרין גורן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 150 גרם פתי בר, טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כף אבקת קקאו
  • תרסיס שמן פעם בטעם קנולה
  • למלית גבינה-שוקולד
  • 50 גרם חמאה
  • 1 פחית חלב ממותק מרוכז (כ-400 גרם)
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 4 ביצים
  • לציפוי
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
  • 80 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

אופן הכנה:
התחתית
1. מערבבים את פירורי הפתי בר עם חמאה מומסת וקקאו (אם יש מעבד מזון, אפשר לטחון בו את העוגיות ואז לאחד עם החמאה והקקאו בעיבוד קצר נוסף).
2. מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבה.
מלית הגבינה-שוקולד
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
3. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות (לא מקציפים!) לתערובת אחידה ללא גושים.
6. מוזגים לתבנית משומנת ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל).
7. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
ציפוי העוגה - לאחר 4 שעות קירור 
1. שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל דקה עד דקה וחצי, עד שהשמנת מתחילה לבעבע ולרתוח.
2. טורפים לתערובת חלקה ומוזגים את הציפוי על העוגה.
3. שומרים במקרר.
לפני החילוץ מהתבנית
1. מעבירים סכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית.
2. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.
דרג: