עוגת גבינה ריבת חלב מעולה

רוצים להרשים את האורחים עם עוגה משובחת? הגעתם למתכון הנכון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חן קובני

דרג:
עוגת גבינה ריבת חלב מעולה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס הקרמל המלוח:
  • 250 גרם עוגיות "לוטוס" כרמל
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • גרידת לימון
  • חצי כפית מלח גס
  • למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע גבינת שמנת 30% (225 גרם)
  • 1 שמנת חמוצה גדולה
  • חצי כוס סוכר
  • 1סוכר וניל
  • 2 חלמונים (L)
  • 1 כוס ריבת חלב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • גרידת לימון
  • לציפוי שמנת חמוצה:
  • 2 שמנת חמוצה גדולה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • קצפת לקישוט:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 4 כפות ריבת חלב

אופן הכנה:

1. לתחתית: מכינים את הקרמל- מחממים 3 כפות סוכר עד שהסוכר מותך וצבעו נהיה חום בהיר. שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד להתקשות. לאחר מכן, מכינים את הבצק - במעבד מזון טוחנים את העוגיות, החמאה, הקרמל הקשה, גרידת הלימון, והמלח הגס עד לתערובת פירורית. משמנים תבנית, שופכים אליה את הפירורים ומשטחים תוך כדי הידוק.
2. למילוי: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ושמים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור (זה שומר על הלחות של העוגה).
כעת, במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הבלילה לפי הסדר המופיע ברשימת החומרים עד לתערובת חלקה ללא גושים. שופכים על התחתית ואופים בתנור במשך 50 דקות.
3. לציפוי שמנת חמוצה: טורפים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת תערובת חלקה. בתום 50 דקות האפייה מוציאים את העוגה ומצפים אותה בתערובת השמנת עד לכיסוי אחיד.
4. אופים את העוגה עם הציפוי במשך 8 דקות נוספות בחום של 180 מעלות. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור עד להתקררות.
5. לקישוט: מכינים קצפת ריבת חלב ע"י הקצפה במיקסר של השמנת המתוקה עם הריבת חלב לתערובת יציבה. מכניסים למקרר עד להתקררות העוגה.
6. לאחר התקררות העוגה: בשקית ניילון שמים 3 כפות ריבת חלב ובעזרת קיסם מחוררים חור בקצה השקית.
מזלפים פסי שתי וערב של ריבת חלב על העוגה. את הקצפת שהכנו שמים בשק זילוף (לייפוי-צנתר כוכב) ומזלפים עיגולי קצפת מסביב לעוגה.
7. מכניסים למקרר ללילה.
דרג: