עוגת גבינה רוסית

עוגת שכבות חגיגית עם מלית עשירה של שמנת חמוצה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חגית ענית

דרג:
עוגת גבינה רוסית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 פרוסות/ תבנית 22

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 3/4 כוס קמח
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 75 גרם חמאה מרוככת
  • 1 חלמון
  • למלית:
  • 250 גרם שמנה למריחה
  • קליפת לימון ומיץ וחצי לימון
  • 6 כפות שקדים טחונים
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 חלבון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

אפיה במשך שעה ורבע- שעה וחצי בחום 160 מעלות.
תבנית 22 קפיצית.

אופן ההכנה:

1. מנפים הקמח ואבקת הסוכר, מוסיפים חמאה וחלמון ומעבדים לבצק
2. משטחים על תחתית משומנת
3. מקציפים חלבונים עם רבע כוס סוכר. טורפים את יתר החומרים בקערה נפרדת ומקפלים את הקצף לתערובת
4. שופכים על התחתית. אופים ומשאירים שעה בתנור עם דלת פתוחה
5. לציפוי: מערבבים אבקת סוכר ושמנת חמוצה. מצפים את העוגה
מפזרים קינמון עם רוצים
 

דרג: