עוגת גבינה קרמל-קפה-פקאן

עוגה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרמל-קפה-פקאן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם אגוזי פקאן סיני
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 שקית סוכר וניל
  • למלית
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2 חב' גבינת שמנת נפוליאון 30%
  • 1 פחית חלב מרוכז (כ- 400 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קפה
  • לציפוי
  • 50 גרם חמאה תנובה
  • 100 גרם דבש
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה תנובה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קפה
  • 200 גרם אגוזי פקאן חצויים וקלויים

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
2. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
3. מרסקים את הביסקוויטים, הפקאנים, הקפה והסוכר במעבד מזון לפירורים דקים. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת הביסקוויטים על תחתית התבנית המשומנת ומעט גם בדפנות.
4. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי המלית – הגבינות, החלב המרוכז, הביצים, הליקר ותמצית הוניל – לבלילה אחידה. מוציאים כוס מהבלילה לכלי אחר ומערבבים עם הקורנפלור, עד שהקורנפלור נטמע היטב בבלילה. מחזירים ליתרת הבלילה ומערבבים עד שאחיד.
5. אופים את העוגה כשעה – שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז.
6. בזמן שהעוגה נאפית– כרבע שעה לפני תום האפייה - מכינים את ציפוי הקרמל-פקאן –
בסיר קטן מבשלים יחד את כל חומר הציפוי למעט אגוזי הפקאן, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים היטב.
7. מורחים בעדינות את ציפוי הקרמל עם הפקאנים על גבי העוגה החמה. מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות.
8. מאפשרים לעוגה להצטנן כמה שעות לטמפרטורת החדר, עוטפים היטב ומקררים במקרר למשך לילה.

דרג: