עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה על בסיס פירורי בצק ובעיטור פירורים ובתוספת ליקר, מתכון למנה אחרונה למבוגרים בארוחת שבועות

מאת: דרור לוקץ

דרג:
עוגת גבינה קרה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה מרודדת
  • 300 גרם קמח מנופה
  • 4 טיפות תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • קורט אבקת אפייה
  • למלית:
  • 600 גרם גבינה לבנה 5%
  • 20 גרם סוכר וניל
  • 24 גרם ליקר תפוזים או בננה
  • 20 גרם ג'לטין
  • 200 גרם חלב
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. להכנת התחתית: לשים במעבד מזון עם גיטרה במהירות קטנה עד להפיכה לבצק. לעטוף בנייר נצמד ולהכניס לחצי שעה למקרר.
2. לשטח את הבצק על תבנית עם נייר אפייה, לאפות בתנור בחום 220 מעלות עד להזהבה.
3. לתת לעוגה להתקרר, להכניס למעבד מזון ולהפוך לפירורים, לרפד תבנית בפירורים ולהצמיד היטב.
4. המלית: לערבב לעיסה חלקה את הסוכר וניל הגבינה והליקר בכלי עמוק.
5. להמיס את הג'לטין עם החלב. ליצוק לתוך העיסה של הגבינה דרך מסננת ולערבב לעיסה חלקה.
6. להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לכדי קצף יציב, להוסיף לבלילת הגבינה ולערבב יחד.
7. ליצוק את העיסה לתוך התבנית, לפזר מלמעלה פירורים ולשים במקפיא.
דרג: