עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה במילוי מוס תותים ורוטב תותים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ קערה עגולה חצי כדורית בקוטר 23-25 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למוס התותים
  • 200 גרם תותים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 14 גרם ג'לטין
  • 1/2 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 גביע שמנת תנובה 15% אורגינל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לציפוי
  • 500 גרם תותים שטופים
  • לשכבת הגבינה
  • 2 גביעי גבינת תנובה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 14 גרם ג'לטין
  • ¾ כוס מים חמים
  • 2 מיכלים שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"
  • לרוטב התותים
  • 250 גרם תותים מרוסקים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות ברנדי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת מוס התותים:
1. במעבד מזון מעבדים את התותים עם רבע כוס סוכר למחית חלקה.
2. שמים את הג’לטין בכוס זכוכית עם 5 כפות ממחית התותים וממיסים באמבט אדים.
3. מוסיפים את הג’לטין המומס למחית התותים ומערבבים.
4. מקציפים את השמנת עם הסוכר שנותר וסוכר וניל לקצפת יציבה.
5. מוציאים חצי מכמות הקצפת ושומרים במקרר.
6. מוסיפים לקצפת שנותרה שמנת תנובה ומערבבים.
7. מוסיפים את מחית התותים ומערבבים לקציפה אחידה.
8. יוצקים את הקציפה לקערית בקוטר 14 ס"מ מצופה בשתי שכבות של ניילון ניצמד.
9. מקפיאים למשך 6 שעות.
להכנת הציפוי:
1. פורסים את התותים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
2. מסדרים את פרוסות התותים בקערה על גבי הניילון הנצמד ממרכז הקערה כלפי חוץ כאשר מתחילים עם הפרוסות הגדולות ומסיימים בפרוסות הקטנות.
3. מכניסים לתא ההקפאה לשעה.
להכנת עוגת הגבינה:
1. מערבבים בקערה את הגבינה עם חצי כוס סוכר.
2. ממיסים את הג’לטין עם מים חמים עד שלא ישארו גושים.
3. מוסיפים לגבינה ומערבבים.
4. מקציפים את השמנת עם הסוכר הנותר לקצפת יציבה.
5. מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים.
הרכבת העוגה:
1. מוציאים מהמקפיא את הקערה המרופדת בתותים ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה.
2. מוציאים מההקפאה את מוס התותים הקפוא, מוציאים מהקערה מקלפים את הניילון הנצמד ומכניסים למרכז הקערה הגדולה.
3. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.
להכנת הרוטב:
1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים על אש בינונית חצי שעה.
3. מקררים היטב.
ההגשה:
1. מוציאים את הקערה מההקפאה הופכים על צלחת הגשה ומסירים את הניילון הנצמד.
2. מזלפים מעל כל תות מעט מהקצפת ששמרנו במקרר.
3. שומרים את העוגה במקרר כ- 8 שעות, עד שהיא מפשירה ומתייצבת.
4. פורסים ומגישים עם רוטב תותים ליד.

דרג: