עוגת גבינה קרה עם תותים בציפוי גלסאז' תותים

עוגת גבינה חגיגית ומרשימה למראה, מעוטרת בשכבת ג'לי אדומה/ורודה ומבריקה, מתאימה להגשה בכל אירוע

מאת: יהודית אביב

דרג:
עוגת גבינה קרה עם תותים בציפוי גלסאז' תותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם פתיבר (שרוול שלם)
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • למלית:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • חבילה תותים שטופים וחתוכים לקוביות
  • לגלסאז':
  • 7 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס מים להמסת הג'לטין
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 1 כוס מחית תותים קפואה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבסיס: לחמם תנור ל -170 מעלות.
2. מכניסים את הפתי בר במעבד מזון וטוחנים לפירורים יחד עם אבקת הסוכר.
3. ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לפתי בר שבמעבד המזון ומערבלים עוד כמה שניות עד שמקבלים תערובת בוצית.
4. מעבירים לתבנית אפייה קפיצית שהבסיס שלה רופד בנייר אפייה. מהדקים היטב בעזרת כף ואופים 7-10 בחום של 170 מעלות.
5. הכנת שכבת הגבינה: מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים הרותחים, ממיסים תוך כדי ערבוב מתמיד על אש מאוד קטנה עד שכל הג'לטין נמס ויש לנו נוזל צלול. מצננים לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל לקרם חלק ויציב. מערבבים את הגבינה ומוסיפים לקרם בתנועות קיפול.
7. מוסיפים לגבינה את התותים החתוכים ומערבבים היטב.
8. יוצקים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
9. משמנים את דפנות התבנית ומצמידים אליהן שקף (לא חובה).
10. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית אפייה, מניחים במקרר במקרר למשך שעה לפני ששמים את הציפוי.
11. הכנת שכבת הגלסאז': שמים בצלוחית קטנה מים וג'לטין ונותנים לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 20 דקות).
12. שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה, סירופ תירס ומחית תותים, מביאים לסף רתיחה על אש קטנה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד שמחית התותים נמסה והתערובת נעשית אחידה לגמרי.
13. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין - לחמם ממש 4-5 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול. מוסיפים מייד לתערובת התותים ומערבבים היטב.
14. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים מעל העוגה בצורה שווה.
15. מניחים במקרר למשך לילה, מקשטים בעוד תותים ומגישים.
דרג: