עוגת גבינה קרה עם ריבת חלב

עוגת גבינה מהממת על מצע בצק פריך, בתוספת ריבת חלב מתקתקה שהופכת את העוגה למעדן של ממש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרה עם ריבת חלב
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לבלילה:
  • 2.5 קופסאות שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר
  • כף וחצי גדושות מאד ריבת חלב
  • 1.5 קופסות גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל שבורים גס
  • לציפוי:
  • 1.5 כפות גדושות ריבת חלב
  • 1/3 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1.מערבבים יחד היטב את חומרי התחתית ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הבלילה.
2.מקציפים יחד את השמנת והסוכר עד לקצפת רכה. מוסיפים את ריבת החלב והגבינה ומערבבים עד שהכל אחיד.
3.מוסיפים את שברי הביסקוויט ומערבבים בעדינות.
4.שופכים את הבלילה על התחתית ומכניסים להקפאה כשעה.
5.ממיסים יחד את השמנת וריבת החלב, מצננים לטמפרטורת החדר.
6.מפזרים את הציפוי על העוגה ומקפיאים כ-8 שעות.
7.יש להפשיר כשעה במקרר לפני ההגשה.
דרג: