עוגת גבינה קרה עם פירות

עוגת גבינה קרה עם תחתית פריכה, מלית עסיסית ופירות שאוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרה עם פירות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם חמאה/ווניל
  • 70 גרם חמאת תנובה נמסה
  • למלית:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% ללא נוזלים (לסנן את הגבינה באמצעות חיתול בד נקי במשך כשלוש שעות במקרר)
  • 250 גרם גבינת שמנת טבעית נפוליאון
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 2 מיכלי שמנת עמידה 38% השף הלבן
  • 1 חבילה ג'לי בזק בטעם שאוהבים
  • 1 קופסת שימורי אננס או פרי אחר שאוהבים
  • 3 כפות ריבה בטעם שאוהבים

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את החמאה, מרסקים את הביסקוויטים ומערבבים יחד. משטחים את התערובת על תבנית קפיצית 26 ס"מ.
2. מערבבים את הגבינות יחד עם כוס סוכר.
3. שמים בסיר 1/4 כוס מים, ממיסים את הג'לטין ומקררים.
4. במיקסר מערבבים את השמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. את הג'לטין שהתקרר מוסיפים לגבינה באמצעות מטרפה ומ ערבבים לכדי ערובת חלקה ואחידה ללא גושים (במידה ויש גושים ניתן לסנן את התערובת באמצעות מסננת).
6. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.
7. על התחתית שבתבנית האפיה מורחים שכבה של ריבת אננס ומעליה את תערובת הגבינה. מכניסים למקפיא לכשעתיים.
8. מסדרים את האננס על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות ההכנה ושופכים אותו מעל שכבות האננס. מחזירים למקרר לעוד כשעתיים, מוציאים ומגישים.
9. ניתן לשלב בעוגה כל פרי שאוהבים ולשנות את הטעם של הג'לי לפי הטעם.

דרג: