עוגת גבינה קרה עם עוגיות וממרח לוטוס

עוגה מושקעת ופוטוגנית

מאת: נתנאלה צרפתי

דרג:
עוגת גבינה קרה עם עוגיות וממרח לוטוס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 24 ס"מ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • גבינה לבנה-3%-9%- 500 גרם. (אני השתמשתי ב-5%)
  • 1 גביע גבינת "נפוליאון" 16%
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה-32% של "השף הלבן" (500 מ"ל)
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל-לא חובה
  • 2 כפות תמצית וניל-לא חובה
  • חבילת עוגיות לוטוס-סה"כ 50 עוגיות
  • ממרח עוגיות לוטוס (ניתן למצוא בחנויות בישול ואפייה מתמחות)לא חובה-במידה ולא מוצאים ניתן לרסק עוגיות לוטוס לתוך תערובת הגבינות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לקישוט-פרליני שוקולד לבן-לא חובה

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים למעבד מזון חצי חבילה של עוגיות לוטוס עם בחמאה המומסת ומרסקים את העוגיות. (למי שאין מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות ביד-או להוציא עצבים בעזרת מערוך ולאחר הריסוק להוסיף את החמאה המומסת).
2. מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן (אני ריססתי עם ספריי שמן) ומהדקים את העוגיות המרוסקות לתבנית.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-10-15 דקות. (לאחר האפייה אני אוהבת לקחת מזלג- לפרק את התערובת. שהתקשתה ולהדק אותה שוב לעוגה- כך אני מבטיחה שבקירור של העוגה התחתית לא תהיה נוקשה ולא אצליח לחתוך אותה-אתם לא חייבים לעשות את זה אבל אני ממליצה).
4. מכינים את תערובת הגבינה-מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל, תמצית וניל, סוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה.
5. מקפלים את הגבינות פנימה עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה.
6. מוסיפים 2-3 כפות ממרח עוגיות הלוטוס ומערבבים מספר שניות נוספות (מזכירה לכם שלא מדובר בריבת חלב על אף הצבע הזהה).
7. מורחים מחצית מתערובת הגבינות על תחתית העוגיות ומיישרים את הקרם.
8. מסדרים מספר עוגיות לוטוס על תערובת הגבינה.
9. מורחים את יתר התערובות על שכבת העוגיות ומיישרים את הקרם.
10. מכניסים את העוגה לקירור ל-4 שעות לפחות, אני גם אוהבת להקפיא אותה לפחות שעה לפני ההגשה-זה מקל מאוד על החיתוך....
11. לוקחים את שאריות הממרח שנותרנו ומזלפים אותו על העוגה מוסיפים את הפרלינים הלבנים לקישוט.
12. שומרים בקירור.


דרג: