עוגת גבינה קרה עם זילופי קרם וניל ומרנג

השילוש הקדוש בין עוגת גבינה קרה ,קרם וניל ומרנג שווה מתכון מתבקש לימי הולדת

מאת: נתנאלה צרפתי

דרג:
עוגת גבינה קרה עם זילופי קרם וניל ומרנג
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות תבניות עגולות 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויטים(או עוגיות אחרות שאוהבים-לוטוסאוריאו וכו')
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינה לבנה-5%
  • 225 גרם גבינת שמנת 30%-אני השתמשתי במיכל גבינת נפוליאון
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות תמצית וניל
  • למרנג-
  • 4 חלבונים
  • סוכר 350 גרם
  • כמה טיפות תמצית וניל-לא הכרחי (למי שאוהב)
  • סוכריות צבעוניות ורודות לקישוט-לא הכרחי (למי שאוהב)
  • לציפוי
  • 500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • סוכריות פנינים ורודות לקישוט-לא חובה

איך מכינים:

1.מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת את הביסקוויטים והחמאה המומסת ומרסקים את הביסקוויטים לתערובת פירורית
2.מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן ומהדקים 2/3 מכמות הבצק על התבנית ושומרים את השליש הנותר לפיזור במרכז העוגה
3.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-10-15 דקות
4.להכנת תערובת הגבינה-מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל, תמצית וניל, סוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה
5.מקפלים את הגבינות פנימה עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה
6.מורחים מחצית מתערובת הגבינות על תחתית הביסקוויטים ומיישרים את הקרם ומפזרים את פירורי הביסקוויטים שנותרו על הקרם
7.מורחים את יתר התערובת על שכבת הביסקוויטים ומיישרים את הקרם
8.מכניסים את העוגה לקירור ל-4 שעות לפחות
9.להכנת המרנג-מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים ושמים את החלבונים בקערה חסינת חום ומניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים בבעבוע עדין (בן מארי) -לשים לב שהקערה לא נוגעת ישירות במים!
10.טורפים (לא מקציפים) את החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבלת תערובת לבנה וסמיכה. 
11.מעבירים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות בינונית גבוהה 6-8 דקות עד שהקערה קרה למגע,לאחר שהקצף התקשה מוסיפים מספר טיפות של תמצית וניל
12.בעזרת שקית זילוף עם צנטר עגול חלק (לא משונן) יוצרים מקלות בגודל אחיד ומקשטים בסוכריות צבעוניות
13.מחממים תנור לחום מאוד נמוך (100-140 מעלות) ואופים שעה עד שניתן לחלץ את המקלות בקלות מנייר האפייה בלי שישארו שאריות 14.מצננים את המרנג על התבניות ומשחררים בעדינות מנייר האפיהומסדרים את המקלות בעמידה מסביב לעוגה, צמודים זה לזה
15.הכנת הציפוי- מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקבלת קרם יציב וקשיח
16.מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת (6 שיניים) ומזלפים פרחים בצורה מעגלית על העוגה ומתחילים בזילוף פנים הפרח ומזלפים החוצה בצורה מעגלית.במרכז כל פרח מניחים סוכריית פנינה
 
דרג: