עוגת גבינה קרה עם הפתעת לוטוס

עוגת גבינה עם שדרוג מפתיע של עוגיות פריכות מצופות בממרח לוטוס

מאת: שרי קורניצר

דרג:
עוגת גבינה קרה עם הפתעת לוטוס
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות\תבנית עגולה בקוטר 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות לוטוס גרוסות דק
  • 100 גרם חמאה מומסת של תנובה
  • 50 גרם שוקולד לבן מגורר גס
  • למילוי:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה של השף הלבן 32%
  • 1.5 כוס אבקת סוכר
  • 2 אינסטנט פודיניג וניל
  • 2 גביעים גבינת שמנת של תנובה
  • 1 גביע גבינה לבנה 5%
  • להפתעת הלוטוס:
  • 200 גרם עוגיות לוטוס שברורות גס
  • 0.5 מיכל ממרח לוטוס
  • לציפוי:
  • 0.5 מיכל שמנת מתוקה 38% של תנובה
  • לעיטור:
  • 3 כפות ממרח לוטוס

אופן הכנה:


1. מערבבים את עוגיות הלוטוס הטחונות עם החמאה והשוקולד הלבן ומהדקים לתחתית של תבנית 20*20 מרופדת בנייר אפיה.
2. מכינים את הפתעות הלוטוס: מורחים ממרח לוטוס על העוגיות השבורות בעזרת סכין ומקפיאים לשעה.
3. מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינות תוך כדי הקצפה איטית וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את שברי העוגיות המצופים ומקפלים בעדינות עד פיזור אחיד.
4. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ומאחסנים במקרר ללילה.
5. מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך ומורחים על העוגה. מאחסנים במקרר
6. לפני ההגשה מזלפים ממרח לוטוס לעיטור. מגישים קר  

דרג: