עוגת גבינה קרה עם ג'לי תותים

עוגת גבינה עשירה בטעמים לאירועים חגיגיים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרה עם ג'לי תותים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
  • 1 כף אבקת קקאו לא ממותק
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • למוס
  • 300 מ"ל יוגורט בטעם תות
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 7 גרם ג`לטין
  • 50 מ"ל מים או חלב
  • 200 גרם תותי שדה (משקל לאחר הניקוי)
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • לג`לי תותים
  • 300 גרם תותי שדה (משקל לאחר הניקוי)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפיות אבקת ג`לטין
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות סוכר (או לפי הטעם)
  • מיץ מ1/2 לימון גדול
  • לקישוט
  • מעט שוקולד מריר מגורר גס

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
להכנת הבסיס
1. מרפדים את תחתית התבנית או הרינג בנייר אפיה. 
2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים יחד עם הקקאו והחמאה המומסת עד לקבלת מרקם חולי רטוב. 
3. מעבירים את הפירורים לתבנית האפייה ומהדקים היטב לתחתית (אפשר להיעזר בתחתית שטוחה של כוס זכוכית למשל). 
4. מעבירים את התבנית למקרר עד שהמוס יהיה מוכן. 
הכנת המוס
1. יוצקים 50 מ״ל מים או חלב לכלי המתאים לחימום במיקרוגל, ומוסיפים את הג׳לטין. 
2. מערבבים ומשאירים בצד למשך 15 דקות - עד שהג׳לטין יספוג את כל הנוזלים. 
3. מעבירים את היוגורט (ניתן להעביר דרך מסננת כדי להיפטר מהפירות שבו), הגבינה ואבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב. 
4. חותכים את התותים לקוביות קטגנות של כחצי ס״מ ומוסיפים אל קערת הגבינה. מערבבים היטב. 
5. מכניסים את הקערה עם הג׳לטין למיקרוגל לחימום קצר של 10-15 שניות עד שהג׳לטין נמס לגמרי. 
6. מעבירים 2-3 כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג׳לטין וטורפים היטב. 
7. מוסיפים את התערובת אל קערת הגבינה ומערבבים ביסודיות. 
8. משהים את התערובת ל-15-20 דקות, עד שהיא מתחילה להתגבש מעט. 
9. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה. 
10. מעבירים שליש מהקצפת אל קערת הגבינה ומערבבים היטב. 
11. מוסיפים מחצית מהקצפת הנותרת ומקפלים בעדינות. מסיימים את הקצפת עם הקיפולים עד לקבלת מוס אחיד. 
12. מוציאים את התבנית עם הבסיס המוכן מהמקרר ומרפדים אותה בשקף. 
13. יוצקים את המוס אל התבנית ומיישרים את פניו במידת הצורך. 
14. מחזירים למקרר עד שהמוס מתייצב - כשעה. 
הכנת ג׳לי התותים
1. שמים את מיץ התפוזים בקערית קטנה ומוסיפים את הג׳לטין. מערבבים ומשהים למשך 15 דקות. 
2.. מרסקים את התותים ביחד עם הסוכר, מיץ הלימון ורכז הרימונים ליצירת מחית אחידה ללא גושים (ניתן לסנן את המחית דרך מסננת דקה). 
3. מחממים את הג׳לטין ל-10-15 שניות במיקרוגל עד שהוא נמס לחלוטין. 
4. יוצקים את הג׳לטין המומס אל מחית התותים, מערבבים היטב ויוצקים את הג׳לי על שכבת המוס. 
5. מחזירים לקירור להתייצבות מלאה. 
הגשה
1. משחררים את העוגה מהתבנית/הרינג ומורידים את השקף בזהירות.
2. מעבירים את העוגה לכלי הגשה בזהירות - גם אם העוגה יציבה כבר.
3. אם רוצים מקשטים את העוגה עם שוקולד מריר מגורר, אפשר גם עם תותים טריים, פורסים ומגישים.
דרג: