עוגת גבינה קרה על בסיס רולדיניות קטנטנות

עוגת גבינה קרה על בסיס רולדיניות קטנטנות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קרה על בסיס רולדיניות קטנטנות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן
  • למריחה על הרולדות: קונפיטורת תות ביתית או קנויה איכותית.
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן של השף הלבן (לשים לאופן ההכנה - הכמות מתחלקת לכמה שלבים).
  • ​280 גרם גבינת נפוליאון 30% שומן בטמפרטורת החדר
  • 350 גרם גבינה לבנה בטמפרטורת החדר
  • 7 גרם ג`לטין
  • 35 מ"ל מים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 10-12 תותים מנוקים מעוקץ, שטופים וחתוכים לקוביות.
  • לקישוט:
  • 1/2 שמנת מתוקה השף הלבן (שנשארת לנו מהכנת העוגה)
  • 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
  • 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

אופן הכנת הרולדות:

1. מחממים תנור ל - 200 מעלות.
2. מערבלים במיקסר ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ- 8 דקות - עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח.
3. מקפלים לקצף בעדינות קמח תופח מנופה ומלח. לבסוף מוסיפים שמן.
4. מכינים שתי תבניות אפייה רגילות של תנור ומרפדים בנייר אפייה משומן קלות בתרסיס שמן.
5. יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה.
6. אופים 5 דקות. מכינים שני ניירות אפייה שפיזרנו עליהם מעט אבקת סוכר.
7. מוציאים מהתנור והופכים את העוגה על נייר האפייה שפיזרנו עליו אבקת סוכר.
8. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מהעוגה ומגלגלים מייד יחד עם נייר האפייה החדש.
9. מצננים לחלוטין.
10. פותחים את הרולדה ומורחים ריבת תותים. מגלגלים לרולדה ומרפדים תבנית אפייה עגולה מספר 24.

ריפוד התבנית ברולדה:
1. מרפדים תבנית אפייה מספר 24 בשתי שקיות ניילות (שקיות להקפאה).
2. חותכים את הרולדות לפרוסות דקיקות בעובי של כחצי ס"מ.
3. מרפדים את תחתית התבנית ברולדות.
4. מרפדים גם את הצדדים בשתי קומות של הרולדות - מסדרים שכבה ראשונה מסביב לתבנית ואז שמים מעליהן שכבה שנייה.
5. את הרולדות שנשארו שמים מעל העוגה לקישוט.

אופן הכנת העוגה:

1. בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה אחת לסף רתיחה. בקערה אחרת שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים עליו את השמנת. משאירים דקה ואז מערבבים עד להמסת השוקולד. שמים במקרר לפחות 4-5 שעות.
2. מקציפים יחד חצי שמנת מתוקה (125 מ"ל) + תערובת השוקולד הלבן ששמרנו 4 שעות במקרר לקבלת קרם.
3. מקפלים לתוך תערובת השוקולד המוקצפת את שני סוגי הגבינות.
4. מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותותים חתוכים ומערבבים היטב.
5. בקלחת קטנה ממיסים על אש מאוד קטנה תוך ערבוב מתמיד ג`לטין ומים עד שהג`לטין נמס לחלוטין ונעשה שקוף (בשום אופן לא מביאים לרתיחה את הג`לטין. כל הזמן מערבבים  על אש מאוד מאוד נמוכה).
​6. מקררים את הג`לטין לטמפרטורת החדר ושופכים אותו לתוך תערובת הגבינה. מערבבים מייד בעזרת מרית עד שכל הג`לטין נטמע היטב בתערובת.
7. יוצקים לתוך התבנית המרופדת ברולדות. מיישרים היטב בעזרת מרית. מסדרים מעל סיבוב אחד של הרולדות שנשארו ומכניסים לילה למקרר.
8. למחרת - מקציפים את חצי השמנת המתוקה שנותרה יחד עם שתי כפות גדושות שמנת חמוצה ו - 2 -3 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב ומקשטים בקצפת ותותים.
דרג: