עוגת גבינה קרה בתוספת ריבת אוכמניות

עוגת גבינה קרה בתוספת ריבת אוכמניות, מרשימה לאירוח חגיגי ומושלם.

מאת: רות דנינו \

מקור מתכון: אישי

דרג:
עוגת גבינה קרה בתוספת ריבת אוכמניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 - 14

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גר' ביסקוויטים כשרים לפסח
  • 100 גר' חמאה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 גבינה לבנה 5%
  • ריבת פירות יער 100 -150 גר'
  • 2/3 כוס סוכר
  • 7 גר' ג'לטין
  • כוס חלב
  • 4 כפות אינסטנט בטעם וניל
  • לקישוט: 100 גר' שוקולד לבן
  • חצי שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב

אופן הכנה:

1. ממיסים על אש קטנה את החמאה ומוסיפים את הביסקוויטים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית 26 אחרי ששמנו שקף מסביב...
2. את הג'לטין לשפוך לתוך כוס החלב, ולהניח בצד, מקציפים את השמנת עם הסוכר והאינסטנט, בקערה נוספת שמים את הגבינה ומוסיפים לשם את החלב עם הג'לטין אחרי שחיממנו את החלב במיקרוגל דקה, רצוי להעביר את החלב אל הגבינה דר מסננת.
3. לערבב היטב ואז לערבב בין הקערות בתנועות קיפול. לקחת חלק מהבלילה המוכנה, ולהוסיף לה את הריבה, לערבב היטב ולצקת על הביסקוויטים, להכניס למקרר לחצי שעה עד שיתייצב היטב, לבדוק עם האצבע, להעביר את החלק הנוסף של הבלילה, לצקת ולהכניס שוב למקרר לשעה.
4. ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים אותו לשמנת המתוקה תוך כדי הקצפה, ואת החלב והאינסטנט. מוציאים את העוגה מהמקרר מקשטים, שומרים במקרר עד לאכילה. בהצלחה
דרג: