עוגת גבינה קרה בציפוי ג'לי ומלית אוכמניות

שילוב מנצח של צבעים וטעמים מרעננים

מאת: שני ברבי

דרג:
עוגת גבינה קרה בציפוי ג'לי ומלית אוכמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות \ 2 תבניות לב בקוטר 24 ו-30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס
  • 200 גרם פתי בר
  • 100 גרם חמאה
  • למלית גבינה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 500 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 0.75 כוס סוכר
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף ג'לטין
  • 0.25 כוס מים קרים
  • לציפוי אוכמניות
  • 2 שקיות ג'לי בטעם פטל או תות
  • 4 כפות מלית אוכמניות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעל מניחים נייר אפיה, שמים מעל תבנית לב 24, גוזרים שקף ומסדרים בתוך התבנית לב
2. טוחנים את הפתי בר ומערבבים היטב עם חמאה מומסת, מהדקים לתחתית התבנית ומקפיאים.
3. מערבבים בקערה נפרדת גבינה עם סוכר. בכוס קטנה מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד לכמה דקות, מחממים למשך 10 שניות במיקרוגל, מצננים ומוסיפים לתערובת הגבינה. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מקפלים לתערובת הגבינה, יוצקים בתוך התבנית ומקפיאים לילה שלם.
4.מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף, מרפדים שוב תבנית תנור בנייר כסף ומעל מניחים נייר אפיה, שמים תבנית לב 30 , גוזרים שקף נוסף ומסדרים צמוד לשולי התבנית, מניחים במרכז התבנית את העוגה הקפואה.
5. מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מוסיפים לג'לי המוכן מלית אוכמניות ומערבבים יחד היטב. יוצקים על גבי העוגה ומסביב,מחזירים להקפאה עד להתייצבות הג'לי או עד להגשה
דרג: