עוגת גבינה קרה בטעם באנופי

תחתית בישקוטים, שכבה של קרם גבינה לבנה וריבת חלב וציפוי בננות. הכי קל, הכי טעים. עוגה גדולה שתספיק ל־10 עד 12 אוכלים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת גבינה קרה בטעם באנופי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית מלבנית 30x23 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
  • 1 מכל (400 גרם) ריבת חלב
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 3 שקיקים סוכר וניל
  • 20-18 בישקוטים
  • 4 בננות בשלות נטולות כתמים
  • מעט מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבלים יחד גבינה, ריבת חלב (מורידים הצדה רבע כוס שתשמש לעיטור) וסוכר לתערובת חלקה. בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
2. מסדרים את הבישקוטים בתבנית כשהצד המסוכר כלפי מטה. מורחים את תערובת הגבינה על הבישקוטים ומיישרים את פניה. מכסים ומקררים במשך לילה - במהלך הקירור הבישקוטים יספגו את עודפי הנוזלים ותערובת הגבינה תתייצב.
3. לפני ההגשה פורסים את הבננות לפרוסות דקות, מקפיצים אותן במעט מיץ לימון (למנוע השחרה) ומסדרים בצפיפות על תערובת הגבינה. מחממים את ריבת החלב השמורה במיקרוגל מספר שניות כדי שתהפוך נוזלית. מטפטפים את ריבת החלב על פרוסות הבננה.

דרג: