עוגת גבינה קפוצ'ינו

שילוב משגע של גבינה וקפה

מאת: כרמית דהאן

דרג:
עוגת גבינה קפוצ'ינו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית קפיצית 24 או רינג 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • שרוול אחד של פתי בר או חצי חבילה של פירורי פתי בר
  • 120 גרם חמאה
  • 50 אגוזי מלך גרוסים בינוני
  • 3 כפות סוכר
  • כף אבקת נס קפה
  • למלית
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון אני השתמשתי ב16%
  • 5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • כוס סוכר
  • לציפוי
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה
  • כף נס קפה או כפית תמצית קפוצ'ינו
  • 3 כפות סוכר
  • לציפוי קצפת
  • מיכל שמנת מתוקה
  • חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
  • כף נס קפה או כפית תמצית קפוצ'ינו
  • 2 כפות גדושות סוכר

איך מכינים:

1. מחממים תנור ל150 מעלות, שמים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים.

2. ממיסים את החמאה בקערה, מערבבים את פירורי הפתי בר עם הסוכר, האגוזים והנס קפה.

3. יוצקים את החמאה ומערבבים.

4. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית התבנית. 

5. משמנים את דפנות התבנית, מערבבים את הגבינות עם הסוכר.

6. מוסיפים את הפודינג והקורנפלור, מערבבים היטב ובודקים שאין גושים. מוסיפים את הביצים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית מעל התחתית. מיישרים יפה, מכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים.

8. מוציאים את העוגה מהתנור. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ורוטטת במרכז.

9. יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מישרים ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה באותו חום של 150 מעלות.

10. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר היטב. מעבירים ללילה במקרר.

11. מקציפים ומזלפים על העוגה אחרי שהתקררה.

*החום הנמוך שומר על צבע העוגה שתישאר בהירה העוגה לא צונחת ולא מתפוצצת.  תנו לה את הזמן שלה בתנור והיא תצא מוצלחת וטעימה.

דרג: