עוגת גבינה קלה

פשוטה וטעימה: עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

מאת: שולמית אטד יקונין

דרג:
עוגת גבינה קלה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 ביצים
  • 3 גביעים גבינה 9% (סך בכל 750 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מפרידים את הביצים ומכינים 2 תערובות:
2. תערובת ראשונה: מקציפים במערבל את החלבונים, מוסיפים בהדרגה הסוכר ואת הסוכר וניל לקצף חזק ויציב.
3. תערובת שניה: מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים והשמנת החמוצה, ומוסיפים את הגבינה תוך הערבוב. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ואת האינסטנט פודינג וניל.
4. בתום הכנת התערובת השניה, מכניסים אותה לתערובת הראשונה בתנועות קיפול, ויוצרים תערובת אחידה.
5. משמנים תבנית ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך 20 דקות נוספות עם דלת תנור פתוחה.
6. להכנת הקרם:
מקציפים במערבל את חומרי הקרם: שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. שומרים במקרר.
7. כשהעוגה מצטננת, מורחים עליה את הקרם. 
דרג: