עוגת גבינה קלאסית

עוגה חגיגית לשבועות ולא רק

מאת: ליאת יעקובי

דרג:
עוגת גבינה קלאסית
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה
  • 6 ביצים
  • 2 אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • חצי שפורפרת חלב מרוכז
  • 1 שמנת מתוקה השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מפרידים את הביצים חלמונים, חלבונים.
2. מקציפים במערבל לקצף רך 6 חלבונים עם כוס סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הגבינה , השמנת חמוצה , חלב מרוכז, אינסטנט פודינג 1 ו-3 כפות קונפלור, כפית תמצית וניל.
4. שהתערובת אחידה מחברים בין 2 הקערות בתנועה קיפולית כדי לא לשבור את הקצף.
5. מעבירים לתבנית ואופים בתוך תבנית מים כבערך 40 דקות. כשהעוגה מתקררת.
6. מקציפים שמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג ומורחים מעל.

כמו כן אפשר לשים למעלה כל דבר ויוצא שיגעון גם בלי כלום. טיפ קטן למרות שאומרים לא לפתוח את התנור באמצע עוגות גבינה כאשר העוגה כבר קשיחה להפריד אותה מהשוליים של התבנית בסכין ואז היא לא נופלת.

דרג: