עוגת גבינה קלאסית

עוגה אפויה, עשירה וקרמית ב-5 צעדים פשוטים

מאת: חוה קפקה

דרג:
עוגת גבינה קלאסית
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 750 גר' גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 250 גר' גבינת כנען
  • 7 ביצים מופרדות
  • 4 כפות קורנפלור
  • 11/4 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • לקרם:
  • 1 שמנת מתוקה השף הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • ציפוי לבחירה:
  • ריבת חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף רך.
2. עם מקצף ידני, מערבבים בעדינות את הגבינה, יתרת הסוכר, החלמונים והקורנפלור. מוסיפים את הקצף ומערבבים בתנועות קיפול.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את העוגה לתנור ומורידים את דרגת החום ל-165 מעלות. אופים כשעה.
4. לאחר שהעוגה מתקררת, ניתן לצפות את השכבה העליונה בריבת חלב.
5. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקבלת קרם, ומצפים את העוגה.

דרג: