עוגת גבינה קלאסית מדהימה

עוגת גבינה מומלצת להכנה ב2 שלבים + ציפוי טעים, ההנאה מובטחת.

מאת: אודליה זוגייר \

מקור מתכון: אודליה זוגייר

דרג:
עוגת גבינה קלאסית מדהימה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 חתיכות עוגה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%-9%
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג

אופן הכנה:

מקציפים את החלמונים עד לקצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למס' שניות למניעת גושים.
מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.

האפיה מתחלקת ל2 שלבים:
10 דקות ראשונות מכת חום של 200 מעלות
40-50 דקות נוספות בחום נמוך כ 150 מעלות.
המלצה חמה: לשים בתנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה שמונעת בקעים בעוגה.
נבדוק אם העוגה מוכנה ע"י הכנסת קיסם לעוגה. אם הקיסם יוצא נקי ללא תערובת גבינה העוגה שלנו מוכנה. ניתן לה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.

לציפוי אפשר לשים כל דבר, אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן.
בתמונה: ציפוי שמנת חמוצה. מערבבים היטב 2 שמנת חמוצה ו2 שקיקים של סוכר וניל ומיד בסיום האפיה מורחים על העוגה.


מקררים את העוגה היטב בקירור.

בתאבון!

נהנתם ממתכון עוגת הגבינה? נסו גם את מתכון עוגת הביסקוויטים האיכותית שלנו.


דרג: