עוגת גבינה קלאסית אפויה

עוגת גבינה קלאסית אפויה ונדירה

מאת: מורן תנעמי \

מקור מתכון: קרין גורן

דרג:
עוגת גבינה קלאסית אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 1 כוס גדושה קמח (150 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות חלב
  • למלית הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)
  • 6 כפות קורנפלור (60 גרם)
  • 5 כפות קמח (50 גרם)
  • 2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
  • 50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

מכינים את התחתית:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
  • מכינים את מלית הגבינה:
  • מעלים את חום התנור ל 240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
  • מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
  • בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
  • במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
  • אופים בשני שלבים:
  • אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
  • מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
  • מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  • מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.


  • דרג: