עוגת גבינה קטיפתית

עוגת גבינה שמימית במרקם עשיר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סיגל געש

דרג:
עוגת גבינה קטיפתית
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 100 גרם שקדים/אגוזי מלך טחונים דק
  • קורט מלח דק
  • למלית:
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי מסוננת בבד חיתול להקזת נוזלים)
  • 3 מיכלים - 600 גרם שמנת חמוצה
  • 5 ביצים שלמות
  • 2 כוסות פחות 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • לציפוי:
  • 1/4 2 מיכלים- 340 גרם שמנת חמוצה
  • 1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר, מנופה

אופן הכנה:

1. לקלתית: מערבבים את כל החומרים לתערובת פירורית, מניחים את הפירורים על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת, מהדקים היטב ומיישרים את השוליים. אופים עד לקבלת גוון זהוב מוציאים ומהדקים את הבצק לתבנית בעזרת גב של כף, לפני שהבצק מצטנן.
2. למלית: מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי. מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך כשכה או עד שהעוגה נראית יציבה דיה.
3. לציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי עד לקבלת קרם חלק. מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני ההגשה. 
דרג: