עוגת גבינה קטיפתית

עוגת גבינה עשירה המורכבת מבסיס בצק ועליו מלית גבינה אוורירית בתוספת גרידת לימון, לאירוח בחג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה קטיפתית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות גרידת לימון
  • למלית:
  • 750 גרם גבינה תנובה 9%
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 4 כפות קמח תופח

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ.
2. מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות. משתדלים לאפות ללא צבע.
3. הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף אחיד, אך לא קשיח מדי.
4. מערבבים בקערה נוספת את החלמונים, הקמח, הקרם פרש והגבינה עד קבלת מסה אחידה.
5. מערבבים את הקצף עם המסה בתנועות עטיפה עדינות עד קבלת מסה אחידה.
6. יוצקים את המסה על הבצק ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות ואופים כ- 15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורות ל- 180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ שננעץ במרכזה יוצא נקי.
7. מניחים לעוגה להמשיך לשהות בתנור כבוי במשך כ- 20 דקות נוספות.

דרג: