עוגת גבינה פרורים

עוגת גבינה פירורים שכולם אוהבים

מאת: דינה זוהר

דרג:
עוגת גבינה פרורים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם פרורי פתיבר
  • 150 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 שקית ג'לטין
  • 1/4 כוס מים רותחים (50 מ"ל)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה ומוסיפים לאחר מכן את פרורי הפתיבר. מהדקים 2/3 מהתערובת שנוצרה לתחתית תבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפירורים לקישוט העוגה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה במשך 2 דקות. מוסיפים את האינסטנט פודינג לבלילה ומערבבים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה, תוך הוספת הלימון.
3. ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומצננים.
5. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
6. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות ובעדינות.
7. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומפזרים את הפרורים שנותרו למעלה.
8. מצננים במקרר למספר שעות.
דרג: