עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה קלה להכנה בציפוי פירורי בצק או לחילופין בציפוי ג'לי ופירות יער

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם חמאה
  • 5 כפות סוכר
  • למלית:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת (250 מ"ל)
  • שקית סוכר וניל
  • כף אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי:
  • פירות יער קפואים (או טריים)
  • חבילת ג'לי בצבע אדום

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 180 מעלות עד אשר מצהיב (כחצי שעה).
2. מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לצינון.
3. לאחר שהבצק קר, מגרדים את השכבה העליונה שלו לכדי פירורים ומניחים בצד.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הווניל והאינסטנט פודינג ומוסיפים את הגבינה הלבנה בתנועות קיפול.
5. שופכים את המלית על הבצק האפוי הקר, מפזרים מעל המלית את הפירורים ומכניסים למקרר למספר שעות או למשך הלילה.
6. ניתן לדלג על שלב הפירורים ולצפות את מלית הגבינה בפירות יער וג'לי אדום: מפשירים פירות יער קפואים ומסננים על מנת להיפטר מהנוזלים. מכינים ג'לי אדום על פי ההוראות ומקררים. לאחר שהג'לי התייצב מניחים את פירות היער על גבי העוגה ומצפים בג'לי.
דרג: