עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים בשילוב מוס שוקולד, גרסה ייחודית ומפנקת למתכון המקורי והמוכר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 ג' פתי-בר
  • 100 ג' חמאה 'תנובה'
  • למלית:
  • 500 ג' גבינה לבנה 9% תוצרת תנובה
  • 225 ג' גבינת שמנת 30% נפוליאון
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 2/3 כוס סוכר
  • למוס:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1/4 כוס סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בסיס העוגה: ממיסים חמאה במיקרו, מרסקים פתיבר ומאחדים יחד את החומרים. מהדקים כ-2/3 מתערובת הפתי-בר והחמאה לתחתית תבנית העוגה, שומרים את היתרת התערובת ומעבירים למקרר עד לשימוש.
2. הכנת מוס שוקולד: מקציפים יחד במיקסר את כל החומרים כ-3 דקות עד לקבלת מוס שוקולד ושומרים במקרר עד לשימוש.
3. הכנת מלית הגבינה: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל, הסוכר והחלב עד לקבלת קצפת יציבה,  מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינות.
4. הרכבת העוגה: כ-3/4 מקרם הגבינה יוצקים לתבנית העוגה מעל בסיס הפתי בר, יוצרים 'בור' במלית העוגה וממלאים אותו במוס השוקולד שהכנו, עם היתרת מלית הגבינה מכסים את מוס השוקולד.
5. מפוררים את יתרת תערובת הפתי-בר שנשאר מעל העוגה.
6. שמים את העוגה במקרר למשך הלילה.
דרג: