עוגת גבינה פירורים

מתכון להכנת המנה האחרונה המסורתית לארוחת חג שבועות, עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים

מאת: מעיין גורדון

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם פירורי פתיבר
  • 150 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) מים רותחים

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פרורי הפתיבר מהדקים 2/3 מהתערובת לחתיחת תבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפרורים לקישוט.
2. מקפיצים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3. מערבלים את החלב, סוכר והגבינה במהירות נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוה, תוך הוספת קליפת הלימון.
4. ממיסים את הג'לטין במים רותחים ומצננים.
5. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
6. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.
7. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפרורים שנשארו מעל העוגה.
8. מצננים במקרר למספר שעות.
דרג: