עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה קלאסית לאירוח בחג שבועות, בסיס פירורים חמאתי, עליו מלית גבינה אוורירית ומתוקה ומעליה שכבת פירורים

מאת: עדן זגורי

דרג:
עוגת גבינה פירורים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפירורים:
  • 160 גרם חמאה קרה
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • למלית:
  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם סוכר
  • 5 חלמונים
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 1 מקל וניל
  • 1/2 תפוז מגורד
  • 1/4 לימון מגורד
  • 10 גרם אבקת ג'לטין
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 400 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. פירורי חמאה לתחתית וכיסוי: מערבלים את כל החומרים יחד במגי'מיקס עד להיווצרות פירורים גסים.
2. חצי מכמות הפירורים משטחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר (זהוב עמוק).
3. את החצי השני של הפירורים מפזרים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ואופים עד לקבלת צבע חום בהיר. מצננים. כשהם מצוננים לגמרי טוחנים במגי'מיקס עד לקבלת פירורים דקים.
4. מלית הגבינה: מערבבים את המים ואבקת הג'לטין. מניחים במקרר להשרייה במשך 20 דקות.
5. מערבבים את הגבינות, הסוכר, תוכן מקל הווניל, גרידת לימון ותפוז.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה חלשה ועדינה.
7. מחממים את תערובת החלמונים בבן מארי (סיר על סיר עם מים חמים) עד לטמפרטורה של 60 מעלות בערך. (ניתן לבדוק באמצעות האצבע).
8. ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרו במשך 20 שניות. מוסיפים את הג'לטין לתערובת החלמונים. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה.
9. מוסיפים את תערובת החלמונים לגבינות ומצננים. ממתינים עד שהתערובת מקבלת מרקם ג'לי.
10. סיום העוגה: מקפלים בערך 1/4 מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצפת בקיפול עדין עם מקצף יד ומסיימים את הקיפול עם מרית.
11. יוצקים את המלית לתוך התבנית עם התחתית המוכנה ומיישרים את העוגה. מפזרים מעל את הפירורים האפויים, ומקפיאים במשך ארבע שעות.
12. משחררים את הטבעת על ידי ניגוב עם מטלית חמה מסביב. מאחסנים בקירור.
דרג: